Voorbereiden op latexspuiten en pleisteren

Een goede voorbereiding is het halve werk! De Verfspuiter legt je uit hoe je jouw woning het beste kan voorbereiden op latexspuiten en pleisteren.

Een nieuwe verflaag kan wonderen doen voor de uitstraling van je huis of bedrijfspand, en als het gaat om efficiënte en hoogwaardige afwerkingen, is latexspuiten in combinatie met dunpleisteren door De Verfspuiter een slimme keuze. Om ervoor te zorgen dat dit proces soepel verloopt en het beste resultaat wordt behaald, zijn enkele belangrijke voorbereidingen nodig.

Ten eerste is het belangrijk om altijd duidelijk te vermelden welke soort ondergrond wij komen afwerken (denk hierbij Spachtelputz, Spack, reeds gesaust stucwerk, nieuw stucwerk, behang of een ander soort ondergrond).

Daarnaast zijn hier enkele stappen die je kunt volgen:

Maak de ruimte leeg:

Voordat het latexspuiten begint, moet de ruimte leeg zijn zodat de wij overal goed bij kunnen. Bescherm ook vloeren met stucloper om spatten te voorkomen (dit kunnen wij voor je doen tegen betaling). Een goed voorbereide ruimte zorgt voor een gestroomlijnd werkproces en beschermt je bezittingen tegen ongewenste verfdruppels of pleistermateriaal.

Verwijder loszittende verf en stof:

Zorg ervoor dat de ruimte die wordt behandeld vrij is van stof of vuil. Een schoon oppervlak bevordert een betere hechting van de latexverf en het dunpleistermateriaal en zorgt ervoor dat er geen stof en vuil opvliegt en in de latex gaat zitten. Is jouw huis of bedrijfspand gestuct? Op de kozijnen komt een laagje stof te liggen. Maak ook deze goed schoon, anders plakt de afplaktape niet.

Repareer eventuele vochtproblemen

Vochtproblemen kunnen de kwaliteit van het latexspuiten en dunpleisteren beïnvloeden. Controleer op tekenen van lekkage of vochtproblemen en repareer deze indien nodig. Een droge en stabiele ondergrond is essentieel voor een duurzame afwerking. Is er lekkage geweest? Vermeld dit altijd bij het indienen van de offerte, zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

Bespreek kleurkeuzes en afwerkingen met De Verfspuiter

Neem de tijd om je kleurkeuzes en gewenste afwerkingen te bespreken met De Verfspuiter. Of je nu kiest voor een neutrale tint voor een tijdloze uitstraling of een gedurfde kleur om een statement te maken, het is belangrijk om je wensen te communiceren. De Verfspuiter kan je adviseren over de beste kleurkeuzes en afwerkingen op basis van hun ervaring en expertise.

Zorg voor goede ventilatie

Voor een snel en efficiënt droogproces na het latexspuiten is goede ventilatie cruciaal. Zorg ervoor dat de ruimte goed geventileerd en verwarmd is, zodat de verf snel kan drogen en de frisse uitstraling van je muren zo snel mogelijk tot zijn recht komt.

Eventuele deuren en wandcontactdozen in de ruimte

Heb je deuren in de ruimte hangen? Deze kun je laten hangen en plakken wij voor je af. Zorg er zelf voor dat je de wandcontactdozen die in de ruimte gemonteerd zijn tijdelijk weghaalt.

Eventuele verbouwingen voorafgaand aan het dunpleister en latexspuit proces?

Heb je nou voorafgaand aan dat wij langskomen nog andere verbouwingen lopen in de ruimtes en hebben deze vertraging opgelopen? Meld dit dan zo snel mogelijk. Zo kan De Verfspuiter flexibeler zijn in de planning en worden eventuele extra kosten voorkomen.

Met deze voorbereidingen leg je de basis voor een succesvolle latexspuit- en dunpleisterervaring met De Verfspuiter. Door deze stappen te volgen, kun je genieten van een vlekkeloze transformatie van je huis met een duurzame, strakke afwerking die lang meegaat.

Klik hier om vrijblijvend een op maat gemaakte offerte te ontvangen. Kijk voor meer van ons werk op onze Instagrampagina

Meer informatie

Ben je op  zoek naar meer informatie en wil je graag meer lezen? Wij vertellen graag meer! Je kunt op de knop hieronder klikken voor meer informatie over dit onderwerp. 

Klanten kiezen voor De Verfspuiter

Hoe gaat de Verfspuiter te werk?

Onze werkwijze in 6 stappen

1. Voorbereiding
Voordat we beginnen met spuiten wordt de vloer vakkundig afplakt met speciale stuclopers om eventuele schade aan de vloer te voorkomen.
2. Plaatsen beschermende folie
Vervolgens worden de niet te spuiten objecten/oppervlakte (Denk hierbij aan keukens, trappen, ramen en deuren) afgeplakt met papier en beschermende folie..
3. Toepassen van sneldrogende kit
Alle inwendige naden worden voorzien van een sneldrogende en krimparme kit.
4. Ondergrond inspectie
De ondergrond wordt geïnspecteerd op onregelmatigheden. De spuit wordt opgebouwd en de oppervlaktes worden gespoten met een premium latex.
5. Verwijderen afplakmateriaal
Als dit karwei geklaard is, wordt al het afplakmateriaal verwijdert en opgeruimd, waarna wij het afval voor u afvoeren.
6. Opleverronde
Als laatste doen wij met u een opleverronde. Wij gaan pas naar huis als u tevreden bent! De betaling vindt achteraf plaats middels een factuur.

Werkgebied

De verfspuiter is dichtbij hoofddorp in Zwaanshoek gevestigd. Onze schilders zijn het meest te vinden in de omliggende gemeentes uit Noord Holland en Zuid Holland.

  • Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Cruquius, Oosteinde, Heemstede, Noordwijk, Voorhout, Sassenheim, Bentveld, Aerdenhout, Zandvoort, Haarlemmerhoutkwartier, Vijfhuizen, Bennebroek, Vogelenzang, Aalsmeer, Haarlem, Schiphol, De Kwakel, Uithoorn, Amsterdam en Amstelveen
  • De Verfspuiter komt vrijblijvend bij u langs om uw aanvraag te bespreken. Samen bekijken we uw persoonlijke wensen.
  • Den Haag, Noordwijk, Katwijk aan zee, Lisse, Hillegom, Leiden 
  • De Verfspuiter komt vrijblijvend bij u langs om uw aanvraag te bespreken. Samen bekijken we uw persoonlijke wensen.