Pleisteren

Wij Pleisteren muren en plafonds van uw huis of uw kantoor

Het pleisteren biedt een snelle, efficiënte en kosteneffectieve manier om vlakke lagen aan te brengen op muren en plafonds. Het zorgt voor een strak en egaal resultaat met een kortere droogtijd.

Pleisteren uitbesteden

De voordelen van pleisteren tov stucen

pleisteren de verfspuiter2

Wat is pleisteren?

Pleisteren is het aanbrengen van een alternatief product op gips, namelijk: een kunstharsdispersie. In de volksmond ook wel dunpleister genoemd. Dunpleister is een kant en klaar product. Hierdoor is de mengverhouding altijd perfect. Het is een alternatief op traditioneel stukadoren wat de laatste tijd enorm aan populariteit aan het winnen is.

Sneller: Dunpleisteren gaat sneller dan traditioneel stuccen, waardoor je project sneller kan worden voltooid. Snel klaar: Met dunpleisteren kan je het hele proces binnen 2 werkdagen afronden, waardoor je tijd bespaart. Kortere droogtijd: Dunpleister heeft een kortere droogtijd in vergelijking met andere traditioneel stucwerk. Het drogen van de pleister duurt ongeveer 2 dagen. Precies de juiste laagdikte: Met dunpleister kan je een gelijkmatige laagdikte aanbrengen, wat resulteert in een strak en egaal eindresultaat. Kostenbesparend: Dunpleisteren kan tot wel 30% kosten besparen in vergelijking met traditioneel stukadoren.

De voordelen van pleisteren

De reden dat dunpleisteren enorm aan populariteit aan het winnen is, is omdat dunpleister snel te verwerken is. Waar een traditioneel stukadoor tussen de 20m2 en 30m2 per dag kan verwerken, is dit met dunpleister minstens het dubbele. Ook droogt dunpleister een stuk sneller dan het traditionele stucwerk. Eenmaal aangebracht is het al na enkele dagen overschilderbaar. Dunpleister is ook een meer stoot- en krasvast. In combinatie met de juiste latex dus ook ‘kinder proof’!
pleisteren uitbesteden aan de versfspuiters

Hoe gaat de Verfspuiter met pleisteren te werk?

Onze werkwijze in 6 stappen

We beginnen met afplakken. Zowel de vloer, als de deuren en kozijnen.
Als dit is gedaan worden de hoeknaalden gesteld. Deze zorgen ervoor dat de hoeken haaks kunnen worden gesmeerd. Als de hoeknaalden zijn geplaatst wordt de eerste laag aangebracht.
De eerste laag is de basis van het pleisterwerk en is de eerste stap in het egaliseren van de muren en/of plafonds. Ook vermindert de eerste laag de zuiging van de ondergrond.
Als de basis laag droog is wordt de tweede laag aangebracht. Dit is tevens ook de eindlaag.
De eindlaag dient machinaal te worden opgeschuurd. Vervolgens wordt het pleisterwerk nagelopen op oneffenheden en voilà, uw wanden en plafonds zijn klaar voor de volgende stap!

Offerte pleisterwerk aanvragen

Veelgestelde vragen

Bij restauratiewerk wordt onderscheid gemaakt tussen stuc (of stucwerk) en pleisterwerk: – stuc of stucwerk is een ouderwetse manier om wanden en plafonds vlak te maken. Soms ontkomt men niet aan een traditioneel stukadoor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hele grove ondergronden, zoals kale bakstenen. Dit noemt men ‘raapwerk’. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. – pleisterwerk is het egaliseren van muren en plafonds door middel van dunne lagen pleister. Vaak wordt het in nieuwbouw gebruikt om de wanden glad te maken. Maar ook is het toepasbaar op ondergronden zoals spack of spachtelputz. 

Pleisteren kost gemiddeld tussen de €10 tot €20 per m². Bereken de kosten voor het pleisteren gemakkelijk en snel via onze tool! Aan de hand van onze tool krijg je direct een prijs indicatie gebaseerd op de gewenste werkzaamheden. De tool is bedoeld als indicatie, als u geïnteresseerd bent kunt u een offerte aanvragen en zullen wij u een exact aanbod doen.

De gemiddelde dikte van de pleisterlaag bedraagt ongeveer 3 mm. Bij renovaties kan dit echter soms oplopen tot 5 à 6 mm, afhankelijk van de staat en de vlakheid van de ondergrond. Echter bestaan er producten waarmee grote gaten en gleuven kunnen worden dichtgezet, alvorens er wordt gestart met pleisteren. Hierdoor is een stukadoor niet altijd nodig.

Onze projecten

 • Alle
 • Bedrijfspand
 • Dunpleisteren bij Bestaande bouw
 • Kantoor
 • Lak spuiten
 • Latex spuiten door De Verfspuiter
 • Loods
 • Plafonds
 • Uncategorized
 • Wanden / muren
 • Winkelpand
 • Woon / huiskamer
 • dunpleisteren
 • kosten
 • nieuwbouw
 • proces

Werkgebied

De verfspuiter is dichtbij hoofddorp in Zwaanshoek gevestigd. Onze schilders zijn het meest te vinden in de omliggende gemeentes uit Noord Holland en Zuid Holland.

 • Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Cruquius, Oosteinde, Heemstede, Noordwijk, Voorhout, Sassenheim, Bentveld, Aerdenhout, Zandvoort, Haarlemmerhoutkwartier, Vijfhuizen, Bennebroek, Vogelenzang, Aalsmeer, Haarlem, Schiphol, De Kwakel, Uithoorn, Amsterdam en Amstelveen
 • De Verfspuiter komt vrijblijvend bij u langs om uw aanvraag te bespreken. Samen bekijken we uw persoonlijke wensen.
 • Den Haag, Noordwijk, Katwijk aan zee, Lisse, Hillegom, Leiden 
 • De Verfspuiter komt vrijblijvend bij u langs om uw aanvraag te bespreken. Samen bekijken we uw persoonlijke wensen.