Raapwerk, Stucen en Dunpleisteren: lees over het verschil met de expertise van De Verfspuiter

Het creëren van een gladde en strakke afwerking van wanden en plafonds is een kunst op zich, en het gebruik van de juiste technieken is essentieel om de gewenste resultaten te bereiken. Hier kan De Verfspuiter bij helpen! In dit artikel werpen we een blik op drie veelgebruikte methoden voor wandafwerking: raapwerk, stucen en dunpleisteren.

Raapwerk: een stevige basis

Raapwerk is een methode waarbij dikke lagen gips ( >6 mm) op de wanden worden aangebracht om grote oneffenheden of niveauverschillen glad te strijken. Deze techniek wordt gebruikt om wanden die extreem scheef of beschadigd zijn recht te krijgen. Denk hierbij aan een badkamerwand waar ooit tegels op gezeten hebben of een keukenwand waar de keuken vanaf is gesloopt. Raapwerk is duur vergeleken met andere wandafwerkingen door hoog materiaalverbruik en omdat het erg arbeidsintensief is. Daarnaast is de droogtijd lang, omdat er een meerdere dikke lagen gips op de wand worden aangebracht, hier moet de planning van de verbouwing op aangepast worden. Onder ideale omstandigheden is de droogtijd 1 mm per dag.

Stucen: de kunst van de afwerking

Stucen is het glad stukadoren van wanden met gips (3-6 mm). Deze techniek wordt toegepast op wanden en plafonds in bestaande woningen. Denk aan ondergronden zoals spack, bestaand sauwerk, spachtelputz en/of kanaalplaten. Stucen is goedkoper dan raapwerk maar nog steeds prijzig. Echter voorkom je er niet aan bij een bestaande woning.

Dunpleisteren: een efficiënte en elegante aanpak

Dunpleisteren is een moderne methode waarbij een dunne laag kant-en-klare pleister (<3 mm) wordt aangebracht op de wanden om deze te egaliseren en te voorzien van een strakke afwerking. Deze techniek is ideaal voor bijvoorbeeld nieuwbouw woningen om ‘behangklare wanden’ ‘sausklaar’ te maken. Dunpleisteren is de goedkoopste optie en ideaal voor je nieuwbouw woning! Daarnaast is de droogtijd voor dunpleisteren 1 à 2 dagen.

Conclusie: De Verfspuiter’s expertise in wandafwerking

Of het nu gaat om raapwerk, stucen, of dunpleisteren, De Verfspuiter staat garant voor vakmanschap en expertise. Hierbij wordt er rekening gehouden met het soort wand en de techniek en droogtijd (gemiddeld 1 mm per dag) die er nodig is van het product. Met een grondig begrip van elke techniek adviseren ze klanten over de beste aanpak, waardoor wanden worden getransformeerd in kunstwerken die zowel duurzaam als visueel aantrekkelijk zijn. Uiteraard kunnen wij de wanden ook voorzien van een kleur naar keuze door onze latexspuit techniek. Kortom, met De Verfspuiter aan boord krijgt wandafwerking de aandacht en zorg die het verdient.

Klik hier om vrijblijvend een op maat gemaakte offerte te ontvangen. Kijk voor meer van ons werk op onze Instagrampagina

Meer informatie

Ben je op  zoek naar meer informatie en wil je graag meer lezen? Wij vertellen graag meer! Je kunt op de knop hieronder klikken voor meer informatie over dit onderwerp. 

Klanten kiezen voor De Verfspuiter

Hoe gaat de Verfspuiter te werk?

Onze werkwijze in 6 stappen

1. Voorbereiding
Voordat we beginnen met spuiten wordt de vloer vakkundig afplakt met speciale stuclopers om eventuele schade aan de vloer te voorkomen.
2. Plaatsen beschermende folie
Vervolgens worden de niet te spuiten objecten/oppervlakte (Denk hierbij aan keukens, trappen, ramen en deuren) afgeplakt met papier en beschermende folie..
3. Toepassen van sneldrogende kit
Alle inwendige naden worden voorzien van een sneldrogende en krimparme kit.
4. Ondergrond inspectie
De ondergrond wordt geïnspecteerd op onregelmatigheden. De spuit wordt opgebouwd en de oppervlaktes worden gespoten met een premium latex.
5. Verwijderen afplakmateriaal
Als dit karwei geklaard is, wordt al het afplakmateriaal verwijdert en opgeruimd, waarna wij het afval voor u afvoeren.
6. Opleverronde
Als laatste doen wij met u een opleverronde. Wij gaan pas naar huis als u tevreden bent! De betaling vindt achteraf plaats middels een factuur.

Werkgebied

De verfspuiter is dichtbij hoofddorp in Zwaanshoek gevestigd. Onze schilders zijn het meest te vinden in de omliggende gemeentes uit Noord Holland en Zuid Holland.

  • Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Cruquius, Oosteinde, Heemstede, Noordwijk, Voorhout, Sassenheim, Bentveld, Aerdenhout, Zandvoort, Haarlemmerhoutkwartier, Vijfhuizen, Bennebroek, Vogelenzang, Aalsmeer, Haarlem, Schiphol, De Kwakel, Uithoorn, Amsterdam en Amstelveen
  • De Verfspuiter komt vrijblijvend bij u langs om uw aanvraag te bespreken. Samen bekijken we uw persoonlijke wensen.
  • Den Haag, Noordwijk, Katwijk aan zee, Lisse, Hillegom, Leiden 
  • De Verfspuiter komt vrijblijvend bij u langs om uw aanvraag te bespreken. Samen bekijken we uw persoonlijke wensen.