Wat is bio-based latex en wat zijn de voordelen?

Bio-based latex is een innovatief en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele latexproducten. Bio-based latex wordt geproduceerd uit natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen zoals planten, bomen en micro-organismen. Hierdoor is het een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Vanwege de groeiende interesse in duurzaamheid wordt bio-based latex steeds populairder. Lees in onze blog meer over de voordelen, mogelijkheden en producten.

Voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van bio-based latex is dat het helpt de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, aangezien het geproduceerd wordt uit hernieuwbare bronnen. Daarnaast kan het gebruik van dit materiaal bijdragen aan het verminderen van onze afhankelijkheid van eindige grondstoffen en het behoud van biodiversiteit. Bovendien kunnen bio-based latexproducten biologisch afbreekbaar zijn, wat betekent dat het milieueffect na gebruik aanzienlijk kan worden verminderd.

 

Uitdagingen

Er zijn echter enkele uitdagingen bij de productie en implementatie van bio-based latex. Het is vaak nodig om de eigenschappen ervan aan te passen om te voldoen aan de specifieke eisen van verschillende toepassingen. Daarnaast kunnen de kosten voor de productie en onderzoek van bio-based latex hoger zijn in vergelijking met traditionele latexproducten.

Producten

Trimetal Magnatex Nature

Trimetal Magnatex Nature is een hoogwaardige formulering die voldoet aan de strengste milieuvoorschriften. Het product heeft uitstekende eigenschappen, waaronder een hoge dekking, goede hechting en een lange levensduur. Trimetal Magnatex Nature is geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen en is beschikbaar in diverse kleuren.

Het gebruik van Trimetal Magnatex Nature is een verantwoorde keuze voor zowel professionals als particulieren die op zoek zijn naar duurzame en milieuvriendelijke verven en coatings. Het product draagt bij aan het verminderen van de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare bronnen en het verminderen van de milieubelasting van traditionele latexproducten. 

Trimetal Bio Wall Primer

Trimetal Bio Wall Primer is een milieuvriendelijke, op water gebaseerde primer speciaal ontworpen om een ​​solide basis te bieden voor muurverven zoals de Trimetal Magnatex Nature. Deze primer maakt gebruik van bio-based ingrediënten en is ontwikkeld met een focus op duurzaamheid. 

Een van de belangrijkste voordelen van Trimetal Bio Wall Primer is de uitstekende hechting op verschillende ondergronden, zoals gips, beton en pleisterwerk. Deze primer zorgt voor een egale en goed voorbereide ondergrond, waardoor de afwerking van de toplaag er beter uitziet en langer meegaat.

Daarnaast heeft Trimetal Bio Wall Primer een lage geur en een lage uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS), waardoor het een gezondere keuze is voor zowel de schilder als de bewoners van het gebouw. Deze milieubewuste primer is niet alleen beter voor het milieu, maar biedt ook uitstekende prestaties en zorgt voor een soepele, duurzame afwerking.

In combinatie met Trimetal Magnatex Nature muurverf creëert de Bio Wall Primer een complete, groene verfoplossing om muren en plafonds te transformeren, terwijl tegelijkertijd de impact op het milieu wordt geminimaliseerd.

De voordelen

Bio-based latex een veelbelovend en duurzaam alternatief voor traditionele latexproducten. Het heeft aanzienlijke voordelen op het gebied van milieuvriendelijkheid en kan helpen de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Ondanks enkele uitdagingen in de productie en toepassing, is de toenemende interesse in biologische, hernieuwbare materialen een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst.

Snelle offerte? Neem contact met ons op

Vul het onderstaand formulier in zodat één van onze specialisten contact met u kan opnemen.

Budget

5,00p/m²
Schrobvast klasse 1 verf gespoten
Spuiten van latexverf in afgesproken kleur

Basis

6,50 p/m²
Schrobvast klasse 1 verf gespoten
Spuiten van latexverf in afgesproken kleur
Afplakken van niet te spuiten oppervlakten
Opruimen en afvoeren van afval**

Premium

8,00 p/m²
Schrobvast klasse 1 verf gespoten
Spuiten van latexverf in afgesproken kleur
Afplakken van niet te spuiten oppervlakten
Opruimen en afvoeren van afval**
Kitten inwendige hoeken
Kleine oppervlakkige reparaties*
Opschuren oppervlak

Klanten kiezen voor De Verfspuiter