Stucwerk voorbereiden in de winter voor latexspuiten door de Verfspuiter


Resultaat stucwerk en latexspuiten

De Verfspuiter kan uiteraard ook jouw woning of bedrijfspand latexspuiten in de winter. Is het echter eerst gestuct? Het drogen van stucwerk in de winter kan langer duren vanwege de lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid. Hierdoor moeten er wat voorbereidingen worden getroffen voor een optimaal proces.

Om ervoor te zorgen dat wij direct aan de slag kunnen geven we tips om het stucwerk goed te laten drogen. Zo zorgen wij samen voor een efficiënt latexspuit proces. Indien het stucwerk niet goed droog is kan ervoor zorgen dat de verf niet goed hecht op de muur. Ook moet de afspraak worden verzet en dit loopt voor jou als klant vertraging op in het verbouwingsproces.

Hierbij tips om het droogproces van het stucwerk te versnellen:
Verwarm de ruimte:

Verhoog de temperatuur in de ruimte waar het stucwerk zich bevindt. Een warmere omgeving versnelt het droogproces. Zorg er wel voor dat de temperatuur niet te hoog wordt, omdat dit barsten in het stucwerk kan veroorzaken. Een temperatuur van 19 graden is een goede temperatuur voor het optimale droogproces.

Ventilatie:

Zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte. Frisse lucht bevordert de verdamping van vocht. Zorg ervoor dat er frisse lucht van buiten komt door bijvoorbeeld een raam open te zetten.

Bouwdroger:

Plaats een bouwdroger in de ruimte om de luchtvochtigheid te verminderen. Dit kan het droogproces aanzienlijk versnellen.

Controleer de luchtvochtigheid:

Houd de luchtvochtigheid in de gaten. Als deze te hoog is, kan het droogproces vertragen. Regel de vochtigheidsgraad indien mogelijk met behulp van bouwdrogers.

Gebruik sneldrogende pleister:

Sommige pleisterproducten zijn specifiek ontworpen voor een snellere droogtijd. Dit is een optie wat de Verfspuiter aanbiedt en ook kan toepassen in jouw woning of bedrijfspand.

Waarom je wanden laten dunpleisteren door De Verfspuiter in plaats van laten stucen door een stukadoor?
Dunne laag:

Pleisteren omvat vaak het aanbrengen van een dunnere laag dan stucen, meestal maar een paar millimeter op de ondergrond. Deze laag dient om oneffenheden te egaliseren en een gladde afwerking te creëren.

Duurzaamheid:

Pleistermengsels kunnen duurzaam en robuust zijn, waardoor pleisteren geschikt is voor ruimtes met een hogere gebruiksintensiteit.

Aanbrengen op diverse ondergronden:

Pleister hecht goed aan verschillende ondergronden, waaronder baksteen, beton en gipsplaat.

Schuren wordt gedaan door De Verfspuiter:

Nadat wanden gestuct zijn moeten ze worden voorbereid om gespoten te worden. Indien je ervoor kiest om het hele proces uit te besteden aan ons hoef je je nergens zorgen om te maken! Wij zorgen ervoor dat alle wanden machinaal worden opgeschuurd voordat de verf op de muren wordt gespoten.

Kostenbesparend:

Dunpleisteren kan tot wel 30% kosten besparen in vergelijking met traditioneel stukadoren.

Kies je toch liever voor het stucen van de muren of zijn je muren al gestuct? Geen probleem! Ook dan staat de Verfspuiter voor je klaar. Kies voor De Verfspuiter en ontdek de perfecte mix van vakmanschap, ervaring en klantgerichte oplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat!

Vind ons werk ook op onze Instagram pagina.