5 tips voor het spuiten van het plafond

Als je van plan bent om het plafond in je huis te laten spuiten, zijn hier 5 tips:

 1. Onderzoek verschillende afwerkingen: Er zijn verschillende soorten afwerkingen beschikbaar, zoals mat, glanzend of satijn. Kies een afwerking die past bij je interieur en persoonlijke voorkeur. Laat je adviseren door de schilders van De Verfspuiter
 2. Gebruik hoogwaardige verf: Kies kwaliteitsverf die speciaal is ontworpen voor spuitapplicaties. Hierdoor krijg je een mooiere afwerking en blijft het resultaat langer mooi.
 3. Afplakken en beschermen: Voordat je begint met spuiten, moet je alle randen en oppervlakken die niet gespoten moeten worden, zoals muren, kroonlijsten en lampen, zorgvuldig afplakken met schilderstape en afdekfolie. Hiermee voorkom je dat er verf op ongewenste plekken terechtkomt.
 4. Repareer eventuele schade: Controleer het plafond op eventuele scheuren, gaten of andere beschadigingen. Leg stevig afdekmateriaal op de vloer om deze te beschermen tegen verfdruppels en morsen. Verf kan moeilijk te verwijderen zijn van vloeren, vooral van tapijten of houten vloeren, dus het is belangrijk om deze goed te beschermen. De Verfspuiter kan dit natuurlijk ook voor u doen.
 5. Reinig het plafond grondig: Verwijder stof, vuil en vet van het plafond voordat je gaat schilderen. Een schoon oppervlak zorgt voor een betere hechting van de verf.

Het laten spuiten van het plafond is een uitstekende manier om je interieur een frisse uitstraling te geven. Met deze tips ben je beter voorbereid en kun je genieten van een mooi resultaat van uw plafond. Het spuiten van een plafond vereist vakmanschap en ervaring. Het is belangrijk om een professionele schilder in te huren die bekend is met deze techniek.

Het spuiten van het plafond – lichamelijke ongemakken en professionele apparatuur.

Het zelf spuiten van een plafond kan leiden tot verschillende lichamelijke ongemakken en uitdagingen vanwege de fysieke aard van het werk en het ontbreken van professionele apparatuur. Enkele van deze ongemakken en beperkingen zijn:

 1. Rug- en nekpijn: Het langdurig boven het hoofd werken tijdens het spuiten kan leiden tot rug- en nekpijn, vooral als je niet gewend bent aan dit soort inspanning.
 2. Vermoeidheid en spierpijn: Het vasthouden van een zware spuitapparatuur en het continu bewegen om het hele plafond te bestrijken, kan leiden tot vermoeidheid en spierpijn.
 3. Beperkte bereikbaarheid: Zonder de juiste apparatuur zoals een verhoger of een stevige trap, kun je moeite hebben om bij moeilijk bereikbare plekken te komen, zoals hoeken en randen van het plafond.
 4. Onvoldoende dekking: Handmatig spuiten kan leiden tot ongelijke dekking en mogelijk zichtbare overlapstrepen, vooral als je niet veel ervaring hebt met schilderen.
 5. Druppels en spetters: Zonder een professionele spuitapparatuur is de kans groter dat je last hebt van verfdruppels en spetters op de vloer en andere oppervlakken.
 6. Tijdsintensief: Handmatig spuiten kan veel meer tijd in beslag nemen dan werken met een professionele spuitapparatuur. Dit kan het project aanzienlijk vertragen, vooral als je een groot plafond moet schilderen.
 7. Minder strakke afwerking: Het ontbreken van een professionele spuitapparatuur kan resulteren in een minder strakke en professionele afwerking van het plafond.

Kortom, het zelf spuiten van een plafond kan lichamelijk veeleisend zijn en leiden tot minder optimale resultaten in vergelijking met het inhuren van een professionele schilder met de juiste apparatuur en ervaring. Het is de moeite waard om te overwegen om een professionele schilder in te huren voor een efficiënter en kwalitatief beter eindresultaat.

Meer informatie

Ben je op  zoek naar meer informatie en wil je graag meer lezen? Wij vertellen graag meer! Je kunt op de knop hieronder klikken voor meer informatie over dit onderwerp. 

Klanten kiezen voor De Verfspuiter

Hoe gaat de Verfspuiter te werk?

Onze werkwijze in 6 stappen

1. Voorbereiding
Voordat we beginnen met spuiten wordt de vloer vakkundig afplakt met speciale stuclopers om eventuele schade aan de vloer te voorkomen.
2. Plaatsen beschermende folie
Vervolgens worden de niet te spuiten objecten/oppervlakte (Denk hierbij aan keukens, trappen, ramen en deuren) afgeplakt met papier en beschermende folie..
3. Toepassen van sneldrogende kit
Alle inwendige naden worden voorzien van een sneldrogende en krimparme kit.
4. Ondergrond inspectie
De ondergrond wordt geïnspecteerd op onregelmatigheden. De spuit wordt opgebouwd en de oppervlaktes worden gespoten met een premium latex.
5. Verwijderen afplakmateriaal
Als dit karwei geklaard is, wordt al het afplakmateriaal verwijdert en opgeruimd, waarna wij het afval voor u afvoeren.
6. Opleverronde
Als laatste doen wij met u een opleverronde. Wij gaan pas naar huis als u tevreden bent! De betaling vindt achteraf plaats middels een factuur.

Werkgebied

De verfspuiter is dichtbij hoofddorp in Zwaanshoek gevestigd. Onze schilders zijn het meest te vinden in de omliggende gemeentes uit Noord Holland en Zuid Holland.

 • Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Cruquius, Oosteinde, Heemstede, Noordwijk, Voorhout, Sassenheim, Bentveld, Aerdenhout, Zandvoort, Haarlemmerhoutkwartier, Vijfhuizen, Bennebroek, Vogelenzang, Aalsmeer, Haarlem, Schiphol, De Kwakel, Uithoorn, Amsterdam en Amstelveen
 • De Verfspuiter komt vrijblijvend bij u langs om uw aanvraag te bespreken. Samen bekijken we uw persoonlijke wensen.
 • Den Haag, Noordwijk, Katwijk aan zee, Lisse, Hillegom, Leiden 
 • De Verfspuiter komt vrijblijvend bij u langs om uw aanvraag te bespreken. Samen bekijken we uw persoonlijke wensen.