BTW-tarieven

BTW: hoe zit dat?
Zoals vermeld bij alle prijspakketten, zijn alle prijzen inclusief BTW. Echter, kunnen deze BTW-tarieven per situatie verschillen:

Bestaande woningen (woningen die ouder zijn dan 2 jaar): 9% BTW

Dit ‘verlaagde’ BTW-tarief is van kracht bij alle schilderswerkzaamheden die worden uitgevoerd in een woning die ouder is dan 2 jaar.

Nieuwbouw woningen (woningen die jonger zijn dan 2 jaar): 21% BTW

Voor schilderswerk geldt een regeling waarin nieuwbouw woningen (een woning die jonger is dan 2 jaar) met een ander BTW-tarief berekend moeten worden, namelijk 21% BTW. Dit betekent dat schilders over alle werkzaamheden in een nieuwbouw woning 21% BTW moeten afdragen aan de belastingdienst. Heeft u een nieuwbouw woning gekocht en wilt u dat De Verfspuiter een offerte voor u opstelt voor het latex spuiten van uw nieuwbouw woning? Dan kunt u dit het beste aangeven in de aanvraag van uw offerte. De prijs zal op dit BTW-tarief worden aangepast.

Zakelijk: 0% BTW

Voor de zakelijke markt geldt een aparte regeling. Bij een zakelijke investering is het verplicht om 21% BTW in rekening te brengen. Echter, is het zo dat de investeerder deze BTW terug kan vorderen bij de belastingdienst. Uiteindelijk betaalt de opdrachtgever dus de prijs exclusief BTW.

Voor meer informatie over het BTW-tarief schilderen kunt u terecht op de website van de belastingdienst.